REISEBILDER:

Familien er glade i å reise, og her er noen bilder fra noen av turene vi har vært
på de siste årene..

Svalbard

SVALBARD, MAI 1996.

Jeg har vært 3 ganger på Svalbard, og opplevd vinterstorm i januar, "påskestemning" og scootersesong i april/ mai og sommer i juli. Dette bildet er fra Sassendalen. Vi hadde 4 knalldager med sol fra skyfri himmel, 20 cm nysnø og midnattssol første helga i mai. Det var perfekte forhold for snøscooterkjøring...

London 1997

LONDON, VINTEREN 1997.

Vi valgte å feire bursdagen min i London i januar 1997, og fikk tid til å se det meste av Londons turistmål i løpet av 4 hektiske dager. Vi benyttet også anledningen til å forlove oss på Eros-statuen på Piccadilly Sircus. London var spennede så vinterferien i 1999 ble også tilbrakt her. Her er vi ute på båttur på Themsen og ser på Parlamentet og Big Ben.

Stockholm 1997

STOCKHOLM, 1997.

På besøk hos slektninger i Stockholm. Her er vi oppe i privatfly med Richard som pilot. Vi fikk en fin tur over sentrum av Stockholm i et fantastisk vær. Vi hadde også en fin tur med picknik på Djurgården og besøk på Drotningsholm Slott.

Paris 1998

PARIS, 1998.

Langweekend i Paris, vinterferien 1998. Dette ble en opplevelsesrik tur med Paris på kryss og tvers i 4 hektiske dager. En dag tilbrakte vi ute i Disneyland Paris (bildet). Ellers kjørte vi metro på kryss og tvers av Paris og så Triumfbuen, Notre-Dame, Pont Neuf, Eiffel-tårnet. Louvre-museet, Revolusjonsplassen, Sacre Cour/ Montmatre og La Defense.

Skiathos

SKIATHOS, HELLAS, 1998.

Sommerferien 1998 gikk til Skiathos i øygruppen Sporadene. Kjempeferie med flotte strender, sol fra skyfri himmel, god mat og drikke og vanntemperaturer vi bare kan drømme om hjemme i Trøndelag. Vi besøkte også øyene Skopelos og Alonnissos.

Milano

MILANO, 1998.

Weekendtur til Milano, desember 1998. Noe av det mest imponerende med Milano var Duomo, kirken som ligger i sentrum av byen. Sammen med opera-bygningen La Scala er dette det Milano er mest kjent for. Vi besøkte Milano vinterstid, men synes vel egentlig ikke at byen hadde så mye å by på.

 

Folegandros

ØYHOPPING I HELLAS, SOMMEREN 1999.

Vi var innom øyene Santorini, Paros, Antiparos og Folegandros. Her et bilde fra turens høydepunkt; øya Folegandros som bare var herlig. Det var første gang vi forsøkte øyhopping, men det ga absolutt mersmak og anbefales på det varmeste! Turen var forøvrig forskuttert brypplupsreise...

Praha

PRAHA, FEBRUAR 2000.

I vinterferien gikk turen til Praha, en flott by med en unik arktitektur og fordoms storhetstid. Severdighetene var mange, og her ser vi Borgområdet med Karlsbroen i forgrunnen.

ROMA, FEBRUAR 2000.

Etter å ha besøkt Praha tok vi rutefly til Roma og "den evige stad". Roma hadde et imponerende utvalg av severdigheter, og bar preg av å ha vært verdens navle noen hundre år etter Kristi fødsel. Mye var i dag derimot steinhauger, og et trafikkbilde hvor du som fotturist var fritt vilt. En aldri så liten nedtur... Her Forum Romanum, hjertet av det gamle Romerriket.

Meteora

HELLAS, SOMMEREN 2000.

Sommerferien 2000 gikk til Parga og Lefkas, Hellas. Parga er en liten badeby på fastlandet, mens Lefkas er en øy i de Joniske Øyer på vestkysten av Hellas. Vi leide bil og kjørte til Meteora i innlandet, noe som ble turens store høydepunkt. Her hadde munkene på 1400- og 1500-tallet bygd klostre på høye klippetopper, de høyeste over 600 m.o.h. En ufattelig ingeniørkunst, som ingen helt i dag kan forklare hvordan de fikk til. Et besøk anbefales på det sterkeste!

LEFKAS, SOMMEREN 2000.

Etter å ha vært på Parga en uke gikk turen til øya Lefkas. Vi bodde i den lille byen Agios Nikitas, med bare 100 faste innbyggere. Dog var vi der i ferietiden til grekerne og italienerne, og den var temmelig overfylt. Koselig sted, men styr unna på slutten av juli og hele august! (Et generelt tips etter å ha prøvd ferie i Hellas midt i grekernes egen ferietid). 

San Francisco

SAN FRANSICSO, SEPTEMBER 2000.

Jeg fikk muligheten til å være med på eLærings-studietur for Telenor i REN-regi en uke i september til SF. Et kjempemessig opplegg faglig, og også første gang jeg besøkte denne byen. En meget spesiell og bakkete by!  Dette bildet er tatt fra toppen av Coit Tower og viser SFs skyline.

Kreta 2001

KRETA, 2001

Sommeren 2001 gikk med til grunnmur og forberedelser til bygging av nytt hus. I september var vi så lei av å stå med nesen i jorda at vi reiste en uke til Kreta sammen med mine svigerforeldre. Dette ble Kristins første utenlandstur, 6 måneder gammel. Hun storkoste seg og vi hadde en flott uke i Agia Marina utenfor Chania by. Dette var første gang vi reiste til Hellas i September, noe som anbefales!

Barcelona

BARCELONA, 2002

I november reiste vi på weekendtur til Barcelona for å besøke "Gaudis by". Vi bodde på Rambla'n og hadde 4 fantastiske dager i Catalonias hovedstad. Barcelona hadde sjel og var en vakker by, spesielt med henblikk på arkitektur. Gaudi hadde satt sine fineravtrykk på byen, og både La Sagrada Familia (kirken som var hans livsverk), Gaudi-parken og flere av hans bolighus som nå var åpnet som museer var en opplevelse. Tapas, gamlebyen og Rambla'n (hovedgaten) var andre høydepunkter på turen. Barcelona anbefales på det sterkeste!

Fontainblue 2002
FONTAINBLUE - FRANKRIKE - 2002

I 2001-2002 deltok jeg på et lederutviklingsprogram i Telenor i regi av INSEAD i Frankrike og London Business School. Programmet gikk over ett år med over 20 samlinger i Norge, og en uke på INSEADs egen campus i den lille byen Fontainblue 6 mil sør for Paris. Fontainblue er kjent for sine store skogområder og har siden midten av 1200-tallet vært jaktslottet for de franske kongene. Og det ble etterhvert påbygd og utbygd med ny bygningsmasse og gedigne hageanlegg til slottet fremsto slik det er i dag. Napoleon tilbrakte sine siste dager her før han overgav seg i 1814, og også Solkongen og Marie Antoinette brukte mye tid her. Slottet er ikke like stort som Versailles, men er like fullt et meget godt eksempel på de franske kongenenes pump og prakt opp gjennom århundrene. Kanskje ikke så rart det ble republikk etter hvert...
 
Kreta 2003

KRETA, 2003

Sommeren 2003 la vi igjen kursen mot Kreta. Denne gangen bodde vi i Agia Apostoli utenfor Chania by, et flott sted når man har med småbarn. Også denne gangen reiste vi sammen med mine svigerforeldre. Her er Kristin på Elafonissi- stranden som ligger halvannen times kjøretur fra Chania. Dette er en drømmestrand både for voksne og barn og kalles "Kretas Maldivene". Ellers gikk vi Samariaravinen som var en flott opplevelse.

Rhodos

RHODOS, 2003

I september realiserte vi noe vi lenge hadde snakket om: en guttetur sammen med noen gode venner til sydligere strøk. Vi valgte Rhodos og fikk en trivelig uke med sol, bad, opplevelser og mye god mat og drikke. Vi leide bil og kjørte rundt øya, og dette bildet er fra Lindos og tempelet som ligger på en høyde over byen. Selv bodde vi i Rhodos by. Gamlebyen fra korsfarertiden var imponerende, selv om den var blitt vel mye turistifisert.

Franske Riviera

DEN FRANSKE RIVERA, 2004

Sommerferien 2004 gikk til Frankrike. Vi fløy til Nice, leide bil og hadde planer om å besøke hele den Franske Riviera i løpet av en 14-dagers periode. Vi rakk Nice, Monaco, Cannes, Antibes, St Paul de Vence, Sainte Maxime og Saint Tropez før Kristin fikk vannkopper og nesen umiddelbart ble satt hjemover igjen. I tillegg kjørte vi på slutten opp til innsjøen Ste Croix du Verdon og en av europas største canyons Les Georges du Verdon. Sistnevnte absolutt verdt et besøk!

Bulgaria

BULGARIA, 2004

Ettersom turen til Frankrike tidligere på sommeren ble kraftig amputert på grunn av vannkopper, bestemte vi oss for å ta en "hopp-på-tur" til Bulgaria og Sunny Beach på tampen av juli. Dette var en renheklet oppbygd turiststed, men helt OK for en uke. (Det var vel noe sånn som 70 000 mennesker der sommers tid, og 100 på vinteren). Den gamle byen Nessebar som er vernet og lå noen kilometer utenfor var et mye mer spennende sted. Været varierte noe med flere dager med regn. Vi oppsummerte vel med at Bulgaria ikke står først på listen over reisemål i de kommende årene...

Makarska

MAKARSKA-RIVIERA, KROATIA 2004

Sammen med gode venner ble det en uke avslapning på Den Kroatiske Riviera medio september. Flott og rolig sted med mye god mat og mange fine badestrender omkranset av pinjetrær. (Her finnes ikke sandstrender, bare rullestein og klipper). Vi tok en dagstur med båt til øyene Brac og Hvar. Spesielt stranden Zlatni Rat på Brac anbefales! Prisnivået i Makarska var også veldig behagelig, og langt billigere enn for eksempel Dubrovnik. 

Tallinn

TALLINN, 2005

I vinterferien 2005 bestemte vi oss for en lang-weekend i Tallinn/ Estland. Vi hadde lyst til å besøke noen av de Baltiske statene, og valget falt på Tallinn. Litt surt og kaldt i februar - været var veldig likt hjemme - men en spennende by i dragningen mellom østlig og vestlig kultur. Mange kontraster mellom gigantiske grå russiske boligblokker i betong og moderne svenske kjøpesentre i glass. Noe av det vi husker best fra Tallinn var all den gode maten og de mange flotte restaurantene i Gamlebyen. Med litt research på forhånd ble måltidene turens høydepunkt!

Paros

HELLAS, 2005

Nok en gang gikk sommerferien til Hellas og "øyhopping". Men i stedet for å reise "på måfå", hadde vi denne gangen bestilt bosted på forhånd hjemme i Norge. Øyene vi besøkte var: Paros, Syros, Ios og Santorini. Paros var ideell for barnefamilier med lange og grunne sandstrender. Syros var administrasjons-sentrum og hadde sitt bypreg. Eneste grunn til å dra til Ios er hvis du er 18 år og vil ha en 14-dagers evigvarende fest. (Det ville ikke vi, så barnefamilier er herved advart). Santorini - vi bodde på Kalimari - begynner å bli vel folksom og på det jevne midt i turistsesongen. (Bildet er fra Paros). 

Dubrovnik

DUBROVNIK, 2005

Medio september gikk turen til Kroatia og Dubrovnik for en lang-weekend. Her var det fortsatt sommer, og selv om Dubrovik mangler de gode badestrendene, var gamlebyen med sine uterestauranter herlig avslappende på kveldstid. (På dagtid var den derimot ganske stressende med alle cruiseskip-passasjerene om skulle inn på sightseeing). En dagstur med båt til feriebyen Cavtat sør for Dubrovnik anbefales. Ellers er det et godt tips å bo i gamlebyen hvis man finner overnatting. Her er det sjarm og intimt. Vi leide leilighet privat og bodde kjempeflott!

Hellas

HELLAS-KRETA, 2006

Hellas og Kreta fikk nok en gang tilliten for sommerens ferie. Men denne gangen gjorde vi noe vi ikke hadde gjort før. Vi fløy til Heraklion og leide oss bil, for deretter å kjøre sør-øst-kysten av øya. Denne delen av Kreta er langt mindre "turistifisert" enn nordsiden, og vi stoppet i Matala, Makrigialos, Palekastro og Elounda. Alle disse stedene er små steder med sjarm og intimitet. Alle overnattingssteder ble booket på forhånd via internett. Alt i alt en kjempeflott tur som anbefales på det varmeste! (Flotte steder for barnefamilier).  Kretas sørside har mye å by på! Bildet er fra en av Kretas mest berømte strender: Palmestranden på Vai et stykke utenfor Palekastro.  

Budapest

BUDAPEST, 2006

Høstens weekendtur ble lagt til Ungarns hovedstad Budapest. Igjen leide vi en privat leilighet, og var veldig godt fornøyd med både standard og beliggenhet. Mye sjarm og severdigheter i Budapest, spesielt de tyriske badene, en båttur på Donau og den grønne lungen på Margrete-øya. En liten minus for trange og støyende gater, med få åpne plasser og grønne lunger. 

Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR - MALAYSIA, 2007

I forbindelse med jobb ble det besøk i Kuala Lumpur (KL) og Malaysia i februar 2007. Når på året du reiser hit spiller mindre rolle: Det er godt og varmt uansett. KL er hovedstad og den største byen i Malaysia. Jeg ble positivt overrasket over byen. Mye moderne arkitektur - mest kjent er kanskje Petronas Towers som er på bildet - og en spennende by både kulinarisk og som kulturell smeltedigel.  

Sydney

SYDNEY - AUSTRALIA, 2007

Etter noen dagers stopp i Kuala Lumpur/ Malaysia gikk turen videre til Sydney og Australia, en by som sjarmerte meg umiddelbart. En intim bykjerne, mange attraksjoner og et koselig havneområde gjør Sydney vel verdt et besøk. Rett utenfor selve bykjernen ligger det også fine strender på begge sider av byen. Operahuset (som er avbildet) var en arkitektonisk opplevelse. Både som bygg og med sin flotte beliggenhet ved innfarten til Sydney havn. Byen var klart preget av sin nære relasjon til England, noe som gjenspeilte seg i byggestil og venstrekjøring... 

Sao Paulo

SAO PAULO - BRAZIL, 2007

En av verdens største byer med 20 millioner innbyggere var et monstrum av en by. Den var bare svær, og virket i motsetning til de fleste byer å ikke ha noen egentlig kjerne: Det var mange kjerner som var vokst sammen på et gedigent svært område. Her levde flotte skyskrapere side og side med fattigkvarterene (favelas). Mye kriminalitet og sikkerhetspersonell preget gatebildet, og jeg opplevde ikke Sao Paulo som noen trivelig by. 

Portugal

LISBOA - PORTUGAL, 2007

Bildet er fra Cabo Da Roca som er Europas vestligste punkt. Denne severdigheten ligger noen mil utenfor byen og er absolutt verdt et besøk. Jeg bodde i den lille forstaden Estoril som ligger ca. 15 minutter med tog utenfor selve bykjernen. Estoril var en koselig badeby som typisk flommet over av liv i sommersesongen. Lisboa var en flott by med mye fin arkitektur preget av at Portugal har en stolt fortid som sjøfarernasjon og kolonimakt. Anbefales!

Athen 2007
ATHEN - HELLAS 2007

Noen dagers besøk i Athen i forbindelse med jobb. Det ble en ettermiddagstur til Akropolis, som var en stor opplevelse, dog preget av mye restaureringsarbeid. (Men det er vel noe de for det meste driver med på slike antikke severdigheter). Det ble også tid til en liten rundtur nede i byen.

Jeg bodde i Glyfada på østkysten av Athen, det som ofte benevnes som Athens Riviera. Den kan absolutt anbefales! Her var det flotte strender og en langt mer avslappende atmosføre fremfor byen som ligger ca. 15 km unna
.

Vilnius 2007
VILNIUS - LITAUEN 2007

Sommeren 2007 ble vi bedt i bryllup i Vilnius til min kones søskenbarn. Flott by med en konsentrert og vel bevart gamleby-kjerne som var koselig å rusle rundt i. Ligner litt på Tallinn. Vi bodde et lite stykke utenfor selve bykjernen på hotellet der bryllupet foregikk. Hyggelig bryllup!

Edinburgh 2007
EDINBURGH - SKOTTLAND 2007

Høsten 2007 ble det langweekend i Edinburgh, hovedstaden og nest største by i Skottland. Det ble noen opplevelsesrike dager i en utrolig flott by. Byen er selvsagt kjent for sitt slott der den årlige Edinburgh Military Tatoo holdes, men vi var også på whiskey-museum, skotsk aften på et herskapelig gods - og ja, vi spiste haggis - og opplevelsessenteret Dynamic Earth. Absolutt en by som kan anbefales.

Gibraltar 2008
MALAGAOMRÅDET - SPANIA 2008

Sommerferien 2008 gikk til Sør-Spania. Vi leide bil og bodde første del av ferien i Torrox Costa (litt nord for Malaga) og andre del i Estepona (sør for Malaga). Herfra hadde vi mange flotte dagsturer til blant annet Nerja, Marbella, Ronda og Gibraltar. Spesielt de to sistnevnte husker vi godt: Ronda med sin storslåtte beliggenhet på klippekanten og tradisjonsrike historie for tyrefekting. Men Gibraltar var nok likevel høydepunktet: Etter å ha gått over flystripen kom vi inn i et "Mini-England", med egen valuta, bobbies og fish&chips.. Kort og godt et stykke engelsk suverinitet midt inne i Spania med storslått historie, egen apekoloni, et høyt fjell med gamle befestninger, og mange opplevelser. (Og beryktet skatteparadis...).

St Petersburg 2008
ST. PETERSBURG - RUSSLAND 2008

St. Petersburg var en storslått opplevelse. Etter en omstendelig prosess for å få visum og lov til å komme inn, sto mektige attraksjoner i kø. Størst var nok Vinterpalasset og Hermitagen. Det var rett og slett overdådig. Man gikk fra det ene mer storslåtte rommet til det andre og tenkte at denne kunne vel ikke overgås, men det gjorde det hele tiden... En fantastisk samling av kunst og historie. Ellers var store opplevelser Blodskirken og Peter og Paul-festningen med kirken der den russiske tsar-familien ligger begravet. Jeg hadde lyst til å spise bjørn, og fikk bjørne-dumplings på en russisk restaurant der ingen snakket engelsk. Ikke noe kulinarisk høydepunkt akkurat. 

Warszawa 2008
WARSZAWA - POLEN 2008

Høsten 2008 ble det weekend-tur til Warszawa. Vi hadde en fantastisk leilighet liggende inne på Torget i Gamlebyen. Den var på over 200 kvm, gikk over to etasjer og hadde egen balkong vendt ut mot torget. Gamlebyen ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig, men var bygget opp igjen slik at den fremstår som nærmest identisk lik den var før krigen. På bildet er vi på Hard Rock Cafe, med den gamle - og for mange forhatte - russiske kommunistbygningen i bakgrunnen. Warszawa's største attraksjon er nok Gamlebyen selv.


Vi var en tur innom det Russiske Markedet, som praktisk talt solgte alt mellom himmel og jord. (Gjerne av litt tvilsom karakter, så her kunne du kjøpe en bazoka hvis du traff riktig person). Det polske kjøkkenet får vel litt middelmådig karakter, spesielt inne i gamlebyen der vi oppholdt oss mest.

Bratislava 2009
BRATISLAVA - SLOVAKIA 2009

Gjennom 2009 og 2010 var jeg på flere besøk gjennom jobb til Slokavias hovedstad Bratislava. Her var opplevelsene mange fra julemarked i desember til båttur på Donau sommerstid. Mange kaller byen for "Lille-Praha", og det er mange likheter. Bratislava slott ligger flott til på slottshøyden, Donau slynger seg gjennom byen og deler den i to, og det er en trivelig og intim gamleby-kjerne. Likevel mangler den nok mye av tiltrekningskraften på turister som de nærliggende byene Wien, Praha og Budapest har.

På bildet parlamentsbygningen.

Dublin 2009
DUBLIN - IRLAND 2009

Weekend-turen i september 2009 gikk til Dublin/ Irland. Vi hadde hørt mye bra om Dublin som turmål, men må vel innrømme at den ikke helt oppfylte forventingene. Det skyldtes nok delvis litt dårlig og grått vær, men også totalinntrykket av byen. Vi var selvsagt på barrunde i Temple Bar-distriktet (som ble litt mye turistløype), besøkte The Guiness Storehouse, og tok en bysight-seeing for å se Trinity College, St Patricks Catedral og Dublinia (historisk museum der vikingene hadde en sentral rolle). Og selvsagt hadde de mye godt mørkt øl.Sao Paulo 2009
SAO PAULO - BRAZIL 2009

Vinteren 2009 var jeg på besøk i Sao Paulo og brukte besøket til å hente hjem en håndlaget gitar fra Joshino Silva's gitarfabrikk. Det var utrolig morsomt å følge prosessen fra tegnebrettet til ferdig gitar.

Hvis du har lyst til å se hvordan en gitar blir laget så bruk følgende link:


En gitar blir til...
Kypros 2009
AGIA NAPA - KYPROS - 2009

Høstferien 2009 gikk til Kypros og Ayia Napa. Vi bodde på Vings feriesenter ved Sandy Bay, og hadde en strålende uke med varmt og godt vær og fullt badeliv i oktober. Herlig å kunne "forlenge" sommeren med en ekstra uke. Flere dager ble tilbrakt på populære Nissi Beach, som var betydelig roligere på dette tidspunktet enn i høysesongen. Pluss for mange fine familierestauranter i hotellets nærhet hvor barna hadde egne små lekeparker. (Og som ga oss voksne tid til å kose oss med middagen).

Lisboa 2009
PORTO - LISBOA 2009

Nytt besøk i Portugals hovedstad. Denne gangen ble det blant annet båttur på elva Tejo som danner utkanten av sentrum av Lisboa. En slik båttur anbefales fordi du får en glimrende utsikt til mange av byens severdigheter, blant annet Belemtårnet (bildet), Kristusstatuen (en mindre utgave av dem som står i Rio) og Tagus River Bridge (som ligner på Golden Gate-broen i San Francisco). Ellers får man en flott utsikt - og oversikt - over byen fra sjøsiden.

Riga 2009
RIGA - LATVIA 2009

Besøk i Latvia's hvoedstad Riga. Sammen med et vennepar tilbrakte vi en lang-weekend her. På bildet ser vi "The houses of the Blackheads" som kanskje er det mest kjente motivet fra Riga. Byen hadde en flott bydel i jugendstil med masse flott arkitektur som er verdt et besøk, og vi tok også toget til Jurmala, et badeby et stykke utenfor Riga. Det kan absolut anbefales, og her ble det også spa-behandling på alle.

Side 2009
SIDE - TYRKIA 2009

Sommeren 2009 ble det "all-inclusive"-charter-tur til Side og Pegasus World. Dette feriesenteret har et enormt badeland som barna koste seg i, men vi gikk etterhvert lei av tyskere og engelskmenn som brøytet seg frem ved middagsbordet, kamp om solsenger tidlig på morgenen og kokende varme og høy luftfuktighet. Det har blitt flere turer til Tyrkia, men ikke i juli/ august til store ferie-anlegg... Byen Side var trivelig nok med en del historiske severdigheter, men mest av innrettet mot turisthodene som søkte restauranter og billige kopi-butikker.
Bangkok 2010
BANGKOK - THAILAND 2010

Bangkok har jeg besøkt flere ganger i jobbsammenheng, og forsøker om mulig å koble dette med noen private feriedager. Denne byen stopper aldri å fasinere meg. Den har en utrolig puls og er en morsom by å shoppe og spise i. Turen går alltid til noen av de lokale skredderne for å få laget dresser og skjorter til en brøkdel av norske priser, og kvaliteten er veldig bra hvis du finner de rette. Ellers er gatemarkedene og MBK med sine 2000 butikker fordelt over 7 etasjer et sted du kun finner i Bangkok. På min sightseeing-dag rakk jeg over Grand Palace (bildet), Wat Arun, Jim Thompson House, Wat Po (med den liggende Buddha) og båttur på elven Chao Phraya

Montenegro
KROATIA- MONTENEGRO 2010

Denne sommeren besteme vi oss for å leie bil og kjøre rundt i Kroatia og Montenegro. Vi fløy til Dubrovnik og hadde første overnatting i Mlini. Deretter passerte vi gjennom Bosnia-Hercegovinia og videre til Makarska, hvor vi stoppet noen dager før vi tog ferjen til Brac og Bol. Deretter bar det sørover igjen til Dubrovnik for en stopp, før vi krysset grensen til Montenegro og byen Budva. Deretter kjørte vi innover i landet og kom ned til verdensarvbyen Kotor. Vi reiste hjem fra Dubrovnik. Det ble en meget opplevelsesrik tur hvor vi fikk sett og opplevd mye. For barna ble det nok i meste laget med kjøring, så et godt tips kan nok være å fokusere på Dubrovnik-området og Montenegro for å slippe mye bilkjøring.

Tallinn 2010
TALLINN - ESTLAND 2010

Høsten gikk turen tilbake til Tallinn for en weekend-tur. Vi bodde i en flott leilighet på Gamletorvet med egen balkong (bildet er tatt herfra), og det ble et gledelig gjensyn med restauranten Olde Hansa og deres "hunting feast" (15 viltretter servert på gammels vis og satt direkte på bordet). Mye moro også på russisk resturant og guidet tur i byen
.
Alanya 2010
TYRKIA - ALANYA - 2010

Høstferien 2010 dro vi på generasjonstur - bestemor, far og datter - til Alanya i Tyrkia. Alternativene med sol og bad i oktober er ikke all verden i Europa, men Tyrkia-kysten er ett av dem. Vi hadde litt bange anelser etter vår forrige Tyrkia-tur (Side midt på sommeren), men her må vi si mye av inntrykket ble rettet opp. Alanya var en flott by med fine strender, bra shopping og gode restauranter.

Piemonte 2012
PIEMONTE - ITALIA -2011

Gjennom en av våre omgangsvenner ble vi kjent med det norske paret Gunvor Lie og Joar Monstad som hadde bygd opp vingården Cascina Collina i småbyen Nizza Monferrato i Piemonte. Et samlet reisefølge på 14 personer dro på besøk en langhelg i mai, og hadde en fantastisk opplevelse med vinsmaking hos Cascina Collina, Barbera-festival i Nizza og dagstur til de små byene Barolo, Barbaresco og La Morra. Ellers ble det tid til lokalt marked i Nizza og shoppingtur til Italias største outlet-utsalg Glen McArthur i Serravalle. Lange dager og kvelder med kortreist mat i en tilnærmet uendelig rekke med mange gode viner... Piemonte er et eldorado for mat- og vinelskere, og som har tiden til å nyte det! Turen ble avsluttet med en fin middag på vingården Barbanera i nærheten av der vi bodde. 

Dyreparken 2011
DYREPARKEN KRISTIANSUND - 2011

Sommeren 2011 ble det Norges-ferie til Dyreparken i Kristiansand og Kaptein Sabeltann-forestilling. (Kaptein Sabeltann var på dette tidspunktet den definitive helten for husets minstemann). Vi lå på Hamresanden og leide bil slik at vi kunne besøke Kristiansand og Dyreparken. Flotte dager, som desverre fikk en sørgelig avslutning da meldingene om terroren på Utøya begynte å tikke inn på turens to siste dager...
 Piemonte 2012
PIEMONTE 2012

I mai var det igjen tid for vin- og mattur til Piemonte og Cascina Collina. Etter en litt traurig start hvor vi ikke klarte å lande i København pga tåke, gikk flyet til Malmø og ditto forsinkelse. På denne turen hadde vi en fantastisk dagstur til vingårdene Massolini i Serralunga de Alba og Cavalotto i Falletto. Begge godt kjente vinhus i Norge. Lunhen ble inntatt i restauranten Bovio i La Morra, før vi avsluttet med omvisning og prøvesmaking hos grappaprodusenten Berta. Lørdag var det igjen tid for lokal Barbera-festival, før turen ble avsluttet med et langt og fantastisk måltid på La Viranda - en lokal cantina med masse kortreist mat i en uendelig rekke. På bildet er vi klare til å smake på Massolini-viner i Serralonga de Alba.

Mallorca 2012
MALLORCA - SPANIA - 2012

August 2012 ble det weekend-tur til Palma i Mallorca. Vi leide en flott leilighet i gamlebyen, hadde late og morsomme stranddager, kjørte hestedrosje til Hard Rock Cafe og spiste tapas i gamlebyen. Det ble også en dagutflukt med veterantoget til byen Sollier som ligger en times togtur nord for Palma. Flott by med flotte strender.

Hvar 2012
KROATIA 2012 - BOL. HVAR OG SPLIT.

Sommeren 2012 var vi klare for øyferie i den Kroatiske skjærgården. Vi fløy til Split, og tok deretter ferje ut til øya Brac og feriestedet Bol. Her koste vi oss en uke før vi tok en badebåt videre til Hvar hvor vi også ble en ukes tid. Derette ble det katamaran til Split og tre dager med urbant liv for vi fløy hjem til Norge igjen. Både Bol og selve Hvar by er flotte steder. Fordelen med Bol er mange flotte strender toppet av kanskje Kroatias beste strand Zlatni Rat, mens på Hvar bader man fra klipper og noen få mindre strender. Dog ligger det en strand på øya utenfor Hvar - Palmizana Beach - som bør oppleves. Hvar har en langt mer internasjonal atmosfære enn Bol, og er vel det man kan kalle et trendsted for ungdom og turister i high-end-kategorien. Begge stedene har et betydelig høyere prisnivå enn andre feriesteder i Kroatia (+20-30%), men de er verdt det... 

Jakarta 2012
JAKARTA - INDONESIA - 2012

Indonesias hovedstad Jakarta har jeg besøkt flere ganger ettersom Q-Free har et avdelingskontor i byen. Byen ligger på øya Java og har mer enn 10 millioner innbyggere. Jakarta er en pulserende by med et fryktinngytende trafikkbilde. Her forflytter du deg stort sett via bil eller taxi. Byen har nesten ikke fortau, noe som gjør fotgjengere til fritt vilt i et kaotisk trafikkbilde. På internasjonale hoteller og kjøpesentre finner du et høyt sikkerhetsnivå likt det vi er vant med i sikkerhetskontrollen på norske flyplasser. Jakarta er vel først og fremst en by jeg vil anbefale for erfarne reisende. Den største opplevelsen er nok kulturen og storbypulsen, ettersom man skal lete godt etter de store turistattraksjonene. Men den er absolutt verdt et besøk hvis man likevel må mellomlande f.eks. på tur til Bali.
Legoland
LEGOLAND BILLUND - KØBENHAVN DANMARK - 2013

Legoland er vel et must å besøke når man har barn som er storfan av Lego. Dermed ble det høstferie 2013 til Billund og Legoland. Vi bodde på Lalandia rett overfor Lego-parken, og Lalandia er et sted som er verdt et besøk i seg selv. Her hadde de bygd opp en liten spansk landsby innendørs med masse restauranter, badeland og lekeland. Vi storkoste oss to dager i parken før vi tok innenriksfly til København og et par dager storbyferie i Kongens Stad, med sightseeing, shopping og tivoli. Spesialt stas var det for pappa - som bodde i København fra 1990-1992 mens han studerte - å få vise frem byen til barna.
Cavtat 2013
KROATIA 2013

Sommerferien 2013 gikk igjen til Kroatia sammen med et vennepar av oss som har jevnaldrende barn. Første uken leide vi to leiligheter på Cavtat, en liten halvøy en halvtime sør for Dubrovnik. (5 minutter unna flyplassen). Vi hadde en kjempefin uke i Cavtat med flotte leiligheter med terasse og utsikt over Middelhavet og havnen. Deretter flyttet vi oss den siste uken til Dubrovnik, og leide også her to flotte leiligheter med utsikt over gamlebyen og havna. Her fant vi vår favortittstrand St. Jacobs Beach (sør for byen) som absolutt anbefales! Det ble oså en dagstur til den bilfrie øya Lopud som også kan anbefales. Her var det en laiback feriestemning.
Castellabate 2013
CASTELLABATE - ITALIA 2013

Høstferien 2013 var vi bedt i bryllup i Castellabate, en liten by sør for Napoli. Vi leide bil i Roma og kjørte ca. 3 timer sørover og fant etter hvert frem til hotellet vårt "Santa Maria". Her fikk vi et flott toppetasjerom med 180-graders utsikt over Middelhavet og hotellets egen strand. Vi opplevde et fantastisk bryllupp oppe i gamlebyen med vielse i den gamle borgen og utsikt over kysten (bildet). Vi fikk også tid til å besøke utgravningene av den romerske byen Pompeii som ble utslettet av vulkanen Vesuv i år 79 e.kr, ruinene etter den romerske byen Paestum, besøk på vannbøffelfarm som produserte mozerella-ost og besøk på vingården Polito. Og ikke minst mange fine kvelder på den lokale norske puben "Il Vichingo" (Vikingen) i Castellabate. 
Santiago 2015
SANTIAGO - CHILE - 2013


August 2013 gikk turen for å besøke Q-Free's nyopprettede kontor i Santiago, Chile. Når det er august og sommer hjemme er det midt på vinterens i Chile. Santiago var en koselig by med mye lavhus-bebyggelse (selv om bildet skulle tyde på noe annet). Bildet er tatt ut fra vinduet på kontoret og viser finansdistriktet i Santiago. Denne enormt høye og tynne skyskraperen er eksepsjonell for byen og huser en kombinasjon av kontorer og kjøpesenter. Flyturen til Chile er en voksen opplevelse og tar noen timer... Jeg fløy via Sao Paulo i Brazil.
Trogir
TROGIR - KROATIA - 2013

Sommeren 2013 ble arbeidssommer hjemme i Norge, men vi hadde lyst på en uke med sol og bad for å få en viss sommerfølelse. (Som vanlig ingen stor sommer i Midt-Norge...). Dermed bestemte vi oss for å forsøke Trogir en liten Middelalderby som står på UNESCO's verdensarvliste nord for Split. Med flyplassen 10 minutter unna og direktefly fra Værnes var reisen betydelig enklere enn på tidligere Kroatia-turer. Vi bodde i bydelen Seget litt nord for selve Trogir på en privat villa med 5 utleieleiligheter som heter "Villa Irena". Her fikk vi en flott leillighet med sjøutsikt stor terasse og eget bassengområde som barna storkoste seg i. Vi likte oss veldig godt i Seget. Rolig steming, kort vei til mange små og fine strender og mange små restauranter beliggenhet like i nærheten. Anbefales!
Beograd
BEOGRAD - SERBIA 2014

Etter Q-Free's oppkjøp av selskapet Elcom i Beograd/ Serbia har det blitt flere besøk i Serbias hovedstad. Beograd har etter hvert blitt en skikkelig party-by for mange av Europas unge siden den er både trendy, har et svært lavt prisnivå og mange lavprisselskaper flyr direkte til byen fra flere av Europas hovedsteder. Nå har ikke jeg prøvd så mye av party-livet, men det har blitt mange trendy spisesteder med mye god mat, og dette får man for en billig penge. Byen ligner på mange av sine nabo-hovedstader, flott anlagt der elvene Donau og Sava møtes, og har et flott festnignsanlegg liggende over byen (bildet), samt en konsentrert og koselig gamleby med mange små og intime restauranter.  
Ljubljana 2014
LJUBLJANA - SLOVENIA 2014

Samme år som Q-Free handlet nytt selskap i Serbia ble det også oppkjøp i Slovenia. Dermed også besøk til landets hovedstad Ljubljana. Ljubljana er en vakker by hvor elva med samme navn bukter seg rolig gjennom byen og deler den i to. På den ene siden er Gamlebyen og borghøyden (bildet), og på den andre siden er "nybyen". Langs hele elva i sentrum er det tett i tett med uterestauranter. Ljubljana er en liten "glemt perle" i Europa når det gjelder hovedsteder. Byen er et lite Praha i miniatyr, og kan absolutt anbefales for et besøk. Utfordringen er at flyforbindelsene er så som så fra Norge; det tar en dag å komme seg dit... 

New York 2014
NEW YORK - USA - 2014

På jobbtur til USA fikk jeg anledning til å tilbringe en weekend i New York. Jeg ankom fredag ettermiddag og dro søndag ettermiddag. Det ble to hesblesende dager som turist i The Big Apple. Jeg kjøpte 48 timers billett på jump-on/ jump-off-buss, og den ble brukt til gangs. Times Square, Empire State Building, Wall Street, Central Park, 9/11 memorial, Brooklyn/ Brooklyn Brigde, Chinatown, Little Italy ble besøkt og mange meter tilbakelagt til fots. Som avslutning kjøpte jeg en båttur rundt Manhatten hvor vi blant annet kom i nærkontakt med Frihetsgudinnen (bildet), Ellis Island og en fantastisk utsikt mot manhattens skyline fra de fleste vinkler. Spennende by! 

Piemonte 2014
PIEMONTE - ITALIA - 2014

For tredje gang satte vi kursen mot Piemonte og vårlig mat- og vintur til Cascina Collina. På tur opp fra Milano til Nizza Monferrato gjorde vi en omvei til den norskeide vingården Nervi i Gattinara. Her hadde vi et helt fantastisk utendørs måltid (se bilde). Etter en flott kveld på Cascina var vi klare for dagsutflukt der vi besøkte vinhusene Cascina delle Rose i Barbaresco og Marchesi de Barolo i Barolo. Det første en lokal småskalaprodusent, den andre en stor internasjonal aktør. Lunchen ble inntatt på Antica Terre i Barbaresco. Ellers ble det også denne gang lokalt marked i Nizza, og en gåtur til San Marzano Oliveto med påfølgende superlunch på restuaranten Arbiola. Også denne gangen ble det Barbera-festival...

Weston Super Mare
WESTON SUPER MARE - UK - 2014

Q-Free kjøpte mange selskaper i 2014, og handleturen i England gikk til Weston Super Mare, mest kjent som er ferieby for badehungrige engelskmenn 3 mil unna Bristol. (Eller et part imers togtur vestover fra London). Byen har omkring 80 000 innnbyggere ligger fint til ved havet og har en flere fine sandstrender hvor det på det meste kan være 1,5 km fra strandkanten til vannet. Nå har jeg bare vært der på vinterhalvåret, så bading har det blitt dårlig med. Lokalbefolkningen skrøt heller ikke av vanntemperaturen på sommers tid. Bildet er fra hotellet vi bodde på - det var vel egentlig et gammelt og fornemt gods - et stykke inn i landet fra selve byen.
Boston 2015
BOSTON - USA - 2014


Oppkjøp av nytt selskap var også grunnen til å dra til Boston i april 2014. TCS - som er selskapets navn - holder til i Sudbury-området, et av forstedene til selve Boston. I Sudbury er det ganske landlig, og mange store og flotte amerikanske hus i kolonistil. Sudbury har et historisk sus ettersom byen er nært knyttet til starten av "The revolutionary war" i 1774, og George Washington kom marsjerende med sin hær gjennom Sudbury og slo leir her i forbindelse med krigens første slag "The Boston Campaign". Statuen på bildet er til minne om dette, og er en del av et større utendørsmuseum fra denne tiden.
Chesapeake 2015
CHESAPEAKE/ VIRGINIA - USA - 2015

Tur nummer to til USA i 2014 gikk til nok et oppkjøpt selskap - Open Roads -  i byen Chesapeake i Virginia. Chesapeake ligger ved Chesapeake Bay med kort vei til byene Virginia Beach og Norfolk. Hele området er sterkt preget av militær aktivitet ettersom noen av USA's største marinebaser ligger her. Som dere ser på bildet har man et ganske utradisjonelt og hjemmekoselig kontorbygg. Det var spennende med en tur ned på Virginia Beach, men besøket var på vinterhalvåret så det var lite med badeliv..
aUSTRALIA 2015
SYDNEY - AUSTRALIA - 2015

I juni 2015 gikk turen til Sydney/ Australia og Bangkok/ Thailand i forbindelse med jobbreise. Ettersom det på denne tiden er vinter på den sørlige halvkule ble det litt dårlig med sommerstemning. Men jeg fikk med meg en annen stor opplevelse: Sydney Light, Music and Ideas Festival 2015 som gikk over en uke. Og dette var spesielt. På denne festivalen benytter de kjente bygninger i byen som de fargelegger ved hjelp av store prosjektører. Dermed kan man stå å se på at Operahuset (på bildet) endrer seg i alle regnbuens farger og ulike mønstre. Andre bygninger projesieres med mer animasjoner, slik at et hus eksempelvis blir omformet til et akvarium, der det svømmer haier rundt og vann kommer plutselig ut av vinduene.. (Haien kom plutselig fykende ut en vindu den også).. Masse mennesker og mye folkeliv ute i gatene! Kan absolutt anbefales, men de ter jo et stykke å dra...
Florida 2015
FLORIDA - USA - 2015

Sommeren 2015 bestemte vi oss for å slå på stortromma og virkeliggjøre en drøm; bilferie i Florida i USA. Vi fløy til Fort Lauderdale og bodde flott nede på stranden noen dager før vi kjørte Highway 1 nedover "The Keys" og ned til Key West. Deretter gikk turen til Sanibel og Captiva Islands på vestkysten av Florida (mot Mexicogulfen) for noen avslappende dager med skjellplukking på Sanibel. Siste uken ble tilbrakt i Orlando, hvor vi i et forrykende tempo besøkte alle de 4 Disney-parkene og begge Universal-parkene på 6 dager. (En ny park for hver dag). Det var en fantastisk opplevelse for både for store og små. Her var det mange store opplevelser, men Harry Potter-attraksjonene hos Universal var vel turens største opplevelse. Her hadde de bygd opp Galtvort-borgen og Galtvang-byen i full størrelse, og Galtvort-ekspressen kjørte mellom dem. Men det var også en stor opplevelse å se Disney-parkene, og kanskje da spesielt Magic Kingdom som for alltid vil være det gode gamle og tradisjonelle Disney-universet.

Valletta 2015
VALETTA - MALTA - 2015

I forbindelse med et oppkjøp av et et selskap på Malta fikk jeg anledningen til å besøke hovedstaden Valletta på øye som ligger midt ute i ingenmannsland midt i Middelhavet. En spennende by som bærer sterkt preg av korsfarernes (Malteserordenens) inntog på øya i 1530. (etter at de forlot Rhodos by). Gamlebyen i Valletta er i praksis tempelriddernes egen borg som be bygde for å beskytte øya. Et herlig kaos av festningmurer, trange gater, åpne plasser og havneområder. Malta kan absolutt anbefales for en langweekend eller en ferietur med sitt stabile vær ute i Middelhavet. Men en ferie kan nok med fordel legges utenfor selve byen Valletta.

London 2016
LONDON - UK - 2016

I vinterferien (februar) 2016 tok vi med begge barna til London for første gang. Madame Tassaud, shopping på Primeark, båttur på Themsen og rosinen i pølsa; Harry Potter Studio-tur til Universal Studioes i Watford en times tur utenfor London. Spesielt turen til innspillingsstedet for Harry Potter-filmene var en stor opplevelse. Innspillingssettet er gjort om til museum, så her kunne man vandre inn i spisesalen på Galtvort, se det meste av rekvisita som ble brukt under filminnspillingene og se en modell av Galtvort-borgen som ble brukt i filmene.

Krakow 2016


KRAKOW - POLEN 2016


På tur med gode venner til Polens gamle hovedstad Krakow. Fantastisk flott gamleby som var nummer 12 på verdensarvlisten til UNESCO. Markedsplassen er byens pulserende kjerne og her ligger restaurantene tett i tett. Et besøk i Saltgruvene anbefales. Vi fikk ikke tid til konsentrasjonsleirene som ligger et stykke utenom byen, men denne sanntidshistorien sies å være vel verdt et besøk. Komprimert og hyggelig gamleby!

Zlatni Rat 2016
KROATIA - 2016: BOL, TUCEPI OG TROGIR.

Nok en gang ble Kroatia årets feriemål. Vi delte ferien i tre, og forflyttet oss ved hjelp av buss, ferje og taxi. Første uken ble tilbrakt på Bol, som leverte varene som alltid. Strand-promenaden ut til stranda Zlatni Rat må bare oppleves, på samme måte som Zlatni Rat må oppleves. Dermed dro vi til Tucepi sør pår Makarska-riveraen, og hadde noen fine dager her, selv om dette ble litt mye "turistmaskin" for år del. Siste del ble tilbrakt på Villa Irena i Seget/ Trogir med flott leilighet og eget svømmebasseng. Vi blir mer og mer glad i dette stedet. Her er det en rolig og laidback stemning, med mange små gode restauranter og god plass på strendene. Bildet er fra den berømte Zlatni Rat-stranden på Bol.

Cruise 2017
CRUISE I MIDDELHAVET - 2017

Sommeren 2017 bestemte vi oss for å prøve noe nytt vi ikke hadde prøvd før; Cruise! Vi startet og endte opp i Venezia, og turen gikk til Bari, Korfu, Santorini, Mykonos og Dubrovnik. Og la det være sagt med en gang; det ble en fantastisk uke. Å våkne opp til et nytt sted hver morgen, bruke dagen til å bli kjent med destinasjonen, og nyte et utsøkt måltid på kvelden med tallerkenservert femretters meny valgt fra et variert og bredt spisekart var stor stas både for store og små. Vi reiste med Costa Deliziosa, og kan trygt anbefale cruise-alternativet. En avslappende, komfortabel og herlig måte å se verden på... Bildet er tatt fra calderakanten på Santorini ut mot skipet vårt.

Sintra 2017

SINTRA/ PORTUGAL - 2017

August 2017 var jeg en uke nede i Lisboa på jobb, og benyttet helgen til å besøke Sintra, som ligger en liten times biltur norsøst for Lisboa. Sintra står på UNESCO's verdensarvliste, og denne lille byen har utrolig mange severdigheter i form av palasser og slott som ligger tett i tett spredt utover et avgrenset område. Mange kaller Sintra "et Disneyland for voksne", og det er kanskje med rette, i alle fall i arkitektonisk forstand. Her kan du bruke mange dager på å oppleve de flotte sommerresidensene og hageanleggene til Portugals tidligere overklasse. Bildet viser Pena-palasset som var sommerresidensen til kongefamilien i Portugal. En salig blanding av ulike stiler og farger. Både utvendig og innvendig. Sintra var en stor opplevelse og bør absolutt avlegges et besøk hvis du har tid mens du er i Lisboa!

Alcudia 2017
ALCUDIA/ MALLORCA - 2017

Høstferien i 2017 ble tilbrakt på Mallorca, nærmere bestemt i Alcudia. Målet var en avslappende ukes ferie for å forlenge den norske sommerien i oktober, og det fikk vi. Vi bodde noen kilometer utenfor selve Alcudia på Playa de Muro, og trivdes veldig bra med det. Flott strand, og passende temperatur i oktober for oss nordboere. En dag leide vi oss cabriolet og kjørte til Cap Formentor, gjennom fjellene og ned til Port Soller. Alcudia er ensbetydende med charterturisme, men en flott destinasjon for barnefamilier på sen høst ble vi enige om. 
Madrid 2018
MADRID/ SPANIA - 2018

Besøk i den spanske hovedstaden på senvinteren. Fin by som bærer preg av at ble det skipet inn store verdier hit under kolonitidens velmaktsdager. Det ble middag på Santiago Bernabeu stadion, og besøk på blant annet Plaza Mayor, Kongepalasset, og El Retiro-parken. En kveld var vi nede i gamlebyen og spiste middag. Madrid er verdt et besøk, men kommer nok ikke opp på topp-ti-listen over Europeiske byer.
Cinque Terre 2018
CINQUE TERRE/ ITALIA - 2018

Endelig fikk vi realisert en gammel drøm om å besøke de "5 byene" i nasjonalparken Cinque Terre på nordvestkysten av Italia. Disse pittoriske små byene klamrer seg til fjellsiden ut mot sjøen, og i tidligere dager var det kun vandringsstier mellom dem. Dette har gjort at de har blitt et populært turmål for "gåturister".Vi bodde i Vernazza, og gikk turrutene mellom allel byene: Monterossei al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. I tillegg fikk vi også en heldag i Pisa
.
Weston
       Super Mare 2018
WESTON SUPER MARE/ UK - 2018

På august ble en det tur til kystbyen Weston Super Mare som ligger rett utenfor Bristol. En fantastisk bred og lang sandstrand, som desverre ikke er så fin å bade i på grunn av langgrunn og dårlig bunn. Vannet er heller ikke på sitt varmeste på de Engelske kystene, men hyggelig publiv og et kjøkken så bra som det engelske kan bli...
Sardinia 2018
SARDINIA/ ITALIA - 2018

Sommerenferien 2018 ble tilbrakt på Sardinia. Vi fløy til Olbia, leide bil og bodde i Porto Rotondo på Smaragdkysten, Isola Rossa på nordkysten og avsluttet i byen Alghero. Sardinia har mange fine strender, og er nok italienernes foretrukne ferieøy i Middelhavet. Deler av øya sikter mot et ekslusivt klientell, noe prisene bar preg av. Hyggelig ferie, men Sardinia står nok ikke først på listen over gjenbesøk på øyer vi har besøkt i Middelhavet. Bildet er fra den kjente stranden La Pelosa i Stintino nord på øya. Den er verdenskjent for sitt turkisfargede vann og hvite sand. Her fikk man en feeling av Karibia...
Sacre Ceour 2018
PARIS - FRANKRIKE - 2018

Ettersom begge barna hadde veldig lyst til å besøke Frankrike og Paris, ble høstferien lagt hit. Og Paris leverte som vanlig med Montmartre/ Sacre-Coeur, Eiffel-tårnet, Triumfbuen, Notre Dame, Luxembourg-hagene, Louvre (vi fikk sett Mona Lisa), Champs-Elysees og en dag i Euro-Disney. Hyggelige middager i Latinerkvarteret og sommerlige temperaturer i oktober. Paris er kanskje Europas flotteste by?

Sydney 2019
SYDNEY - AUSTRALIA - 2019

På januar gikk turen igjen til Sydney, i perioden der de har sin beste sommer. Det er alltid hyggelig å vandre rundt i Sydney og se på Darling Harbour, Sydney Harbour Brigde, North Sydney, Operahuset, Wooloomooloo og The Rocks. Og endelig klarte jeg å finne Hard Rock Cafe og fikk kjøpt meg capsen jeg hadde siklet etter lenge! Ellers ble jeg overrasket av et meget kraftig regnvær da jeg var midt ute på Sydney Harbour Brigde en kveld. Fullstendig gjennombløt var det bare å kaste seg inn i en taxi tilbake til hotellet og starte å tørke klær og sko!
Fontanafredda 2018
PIEMONTE/ ITALIA - 2019

Endelig var vi tilbake på vårtur i Piemonte igjen! Også denne gangen bodde vi på Cascina Collina i Nizza Monferrato, men nå hadde vi lagt opp hele turen vår selv med vin- og matbesøk. Turen startet temmelig trangt med flystreik i Norge, og vi kom oss med et nødrop til Geneve i Sveits, hvor vi fikk drosjen til å hente oss for en 6-timers tur til Italia. Men fantastiske vin- og matopplevelser blant annet hos Fontana-fredda, Giovanni Rosso og Eraldo Viberti. Bildet er fra Fontanafredda som er den gamle italienske kongen Vittorio Emanuele's vinslott i Serralunga d'Alba. (Stripene er de kongelige fargene).  
Elafonisi
       2019
KRETA/ HELLAS - 2019

Etter en lang fraværesperiode fra De Greske øyer, bestemte vi at sommerferien 2019 skulle gå til Hellas. Vi hadde mest lyst til å dra ut på Kykladene, men umulige flytider og trange hotellrom gjorde at vi til slutt havnet på en gammel kjenning; Kreta. Her ble det en uke i Chania og en uke i Rethymnon med tur ned Samariaravinen og besøk på strandparadiset. Elafonisi. Mer enn 15 år siden sist vi var på øya, men vi traff igjen gamle kjenteof storkoste oss!Jakt

Tilbake

Bøker