MUSIKK:

Helt fra 12-årsalderen og frem til i dag har musikk vært den store hobbyen. Her er et knippe bilder fra orkestre jeg har spilt sammen med. Hovedinstrumentet har hele tiden vært gitar og sang.


STEVE COOLING, 1982.

Foran:
Kjell Myran, Vocal.

I midten fra venstre:

Stein Tore Nybrodahl, Gitar/ Vocal
Stig Oddbjørn Aas, Keyboards/ Vocal
Geir Knutsen, Bass

I stigen fra venstre:

Lasse Ellingsen, Gitar/ Vocal
Per Ole Iversen, Trommer


STEVE COOLING, 1987.

Sittende foran: Kjell Myran, Vocal.

Sittende til venstre: Stig Oddbjørn Aas,
Vocal/ keyboards.

Stående fra venstre:

Stein Tore Nybrodahl: Gitar/ Vocal.
Bård Petter Hovig: Trommer/ Vocal
Geir Knutsen: Bass

Denne besetningen ga i 1986 ut utgivelsen
"Varm Vind" bestående av 12 selvkomponerte låter.


  TEAM BØNSA, 1990.

Bakerst fra venstre:
Roger Engan: Trekkspill.
Frode Velve: Trekkspill, sang.
Stein Tore Nybrodahl: Gitar/ sang.
Odd Rune Fuglem: Bass/ sang.
Bjørn Tore Renå: Trommer/ sang.
Sittende fra venstre:
Arve Renå: Trekkspill/ sang. (Ikke fast medlem)
Stig Oddbjørn Aas: Keyboards/ sang

Dette orkesteret gjennomførte bl.a. en 3-ukers turne i USA med stor suksess i 1990. (Midtvesten).

Teamb-usa.jpg (22856 bytes) Et morsomt bilde fra USA-turen i 1990. Her er vi på besøk i Smokey Hills, og har fått dresset oss opp i gammel western-stil.
TeamB-buss.jpg (22465 bytes) Bandbussen med Bjørn Tore i forgrunnen.

Gitarveggen min hjemme. Hvorfor gjemme gitarene bort i en gitarkasse? De fortjener heller en plass på veggen som de fine instrumentene de er. Det krever kanskje litt plass, men why not...

My Grand Old Lady...

Dette er en Gibson Les Paul Custom fra 1973. Jeg kjøpte den på slutten av 70-tallet. Denne har jeg spilt utrolig mye med. (Jeg har fjernet plekterbrettet, noe som har gitt et kraftig slitasjemerke etter høyre hånd på gitarkroppen). Gitaren ble etterhvert så velbrukt at det var behov for å skifte alle bånd på gitarhalsen og strengestolen. Nå er den imidlertid som ny, og en herlig gitar som tåler hard spilling og gir mye respons. Jeg har også skiftet toneknapper i forhold til originalmodellen
.

Håndlaget gitar i Brazil etter en Paul Red smith Hollow-Body utgave.

Gjennom jobben traff jeg en kollega i Brazil som var esktremt opptatt av gitarer og aktiv musiker. Han fortalte om en "luthier" - en gitarmaker - som lagde håndlagde gitarer av utmerket kvalitet. Etter et besøk på Joshino Silva's gitarfabrikk i Sao Paulo, bestemte jeg meg for å be ham lage denne gitaren. Halsen er lagd på mål etter halsen på min Gison Les Paul. Slank og smal. Utganspunktet er en modell PRS hollow body. Gitaren er halv-akustisk. En flott gitar som er "myk" og utrolig lettspilt. Varm og fin tone.

Ta en titt på denne linken på hvordan gitaren ble til. Den viser hvordan man lager en gitar helt fra bunnen av på skikkelig håndverkervis. Prisen for denne gitaren var ca 12 000 NOK i 2008.

En gitar blir til...


Håndlaget gitar i Brazil etter en Paul Red Smith Standard utgave.

Jeg var så fornøyd med min første gitar fra Brazil at jeg bestilte en ny, denne gangen med fokus på flamme-lønn kropp. Jeg har bestandig vært opptatt av estetikk når det gjelder gitarer og ønsket med en gitar med tydelig mønster på kropp. På internett leste jeg meg opp på staining-teknikken som benyttes for å lage dette markante flamme-mønsteret.. Det var første gang Josinho & Co benyttet denne teknikken, så det en prøve for dem også. Resultatet ble vellykket, og gitaren er veldig lettspilt og den jeg ofte benytter ved krevende gitarspill. En utrolig flott gitar.

Hvis du har lyst til å se hvordan man går frem ved bruk av en slik staining-teknikk klikk her.

 

tilbake.gif
        (599 bytes)

meny.gif (592
         bytes)

nesteside.gif (616 bytes)

Steins private side

Hovedside

Hobby: jakt