FARGER OG LÆRING

© Stein Tore Nybrodahl/ Hans Olav Håkonsen.

I fargespekteret vårt kan vi måle hver farges individuelle svingninger på en skal fra 150 til 170 megahertz. Det er dermed en direkte sammenheng mellom tonehøyde og de ulike fargene. Både tonene og fargene er vibrasjoner som påvirker oss i vår hverdag. Fargene påvirker direkte vår høyre hjernehalvdel, og når vi vet at vi lærer opptil 1000 ganger raskere med vår høyre hjernehalvdel fremfor vår venstre, vil farger kunne forsterke en raskere innlæring.

Det blir derfor viktig at du finner de fargene du selv liker, og benytter disse fargene f.eks. i arbeids- og læringsrommet ditt. Dette vil forsterke din innlevelses- og innlæringsevne. På samme måte vil også farger forsterke innlæring ved at du benytter fargepenner, fargestifter, markere osv. i forbindelse med hjernekart, notater, foiler, flip-overs, whiteboards osv. Alt for mange av oss synes det er for barnslig å benytte farger når vi skriver og tar notater ettersom dette er noe vi forbinder med barndommen. Da skal vi huske på at vi som barn var naturlige kjempetalenter i å lære, og at vi også burde beholde og videreutvikle noen av disse teknikkene som voksne. Det er ikke flaut å stille med et eget pennal fullt av farger på neste møte!


Det er gjort en del undersøkelser på hvilke stemninger og tilstander som den enkelte farge stimulerer (ref. regnbuens skala):

Farger.jpg (8430
       bytes)Fiolett    Spirituell eller åndelig utvikling

Indigo    Intuisjon eller telepatisk utvikling                                            

Blå         Kommunikasjon med hensyn til tale

Grønn    Skape hjertegod tilstand av vekst og kjærlighet

Gul      Tilstand av valg og aksept

Oranje    Lek, kreativitet og sensualitet

Rød          Aggresjon og sinne

 

 

tilbake.gif
         (599 bytes)

opp.gif (1348
          bytes)

nesteside.gif (616 bytes)

Hurtiglesning

Toppen av siden

Mat